JAG SKA PLUGGA I BRASILIEN ETT HALVÅR

..... 2012-10-21 @ 18:30:01
Heeej allihopa! Det har varit himla tyst här nu några dagar och det beror helt enkelt på att jag haft så mycket för mig att det inte funnits tid över att uppdatera. Både plugg, uppsatsskrivande, åka på besök hos föräldrarna och så vidare. Men det som tagit mest av min uppmärksamhet, och som gjort mig så otroligt lycklig de senaste dagarna är.... håll i er....
 
JAG SKA VARA UTBYTESSTUDENT I BRASILIEN ETT HALVÅR!!!
 

Det programmet jag går (Naturvård och artmångfald) samt Miljöprogrammet på Halmstads högskola ges varje år möjligheten att göra sitt examensarbete utomlands. Det finns 2 platser i Brasilien samt 2 platser i Peru som man kan söka till, och har man tur kommer man med och får samtidigt ett stependie som skolan fixat åt en. Så i februari kommer jag alltså sätta mig på ett plan mot Brasilien för att först resa runder lite, sen plugga en kurs samt göra mitt examensarbete. Kommer börja lära mig lite portugisiska redan nu men bygga på det när man väl är där borta! OH VAD JAG LÄNGTAR!!! 
 
Kommer såklart uppdatera mer om detta fram tills färden.. och för de som är intresserade kommer jag antagligen skaffa mig en liten reseblogg också. Man vet ju aldrig hur mkt fritid man kommer ha där borta, och hur mycket som kommer läggas på att rita och måla... men jag räknar med att det blir aningen färre uppdateringar när man är där. Dock kommer det ju bli en eller annan uppdatering om mina äventyr ;)
 
 

Fredag.

..... 2012-10-05 @ 10:09:00
 
Satt och målade lite på min nya tavla igår. Den ser fortfarande lite sned och felvriden ut tycker jag men jag jobbar på det. Jag blir så inne i de bilder jag målar/ritar att jag måste ta en paus för att verkligen studera dem. Ett tips är att ställa sig framför spegeln med tavlan,.. det hjälper en att de bilden från en annan vinkel och man upptäcker (ibland ganska självklara) fel. Näsan ser ju exempelvis ganska sned ut men det ska jag jobba på.... och jag har ännu inte bestämt mig angående om hon faktiskt ska ha en mun eller inte. Men det får jag jobba på ikväll... nu blir det en effektiv pluggdag med uppsatsskrivande och bokläsning. 

Färgglatt!

..... 2012-10-04 @ 11:06:58
 
Jag får ofta höra att mina tavlor blir väldigt mörka... så bara för det ska jag försöka mig på en ljus tavla denna gången. Försöka! ^^ Det ser ju lovande ut än så länge i alla fall men man vet aldrig hur det slutar.
 
Började dagen med en go frukost och lite målande (trotts att jag egentligen borde sitta med skolarbete) men ibland behöver man få slappna av och göra precis vad man vill. Nu har jag även hunnit ägna lite tid åt min uppsats om ålfiske och snart bär det av till gymmet en vända. 
 
(Ni har väl inte missat att det är kanelbullens dag idag!? Själv ska det firas på ett mysigt café med vännerna) 
 

Tisdag i projektrummet

..... 2012-10-03 @ 11:24:00
Sitter i projektrummet tillsammans med en av klasskompisarna och jobbar på en uppsats om ålfisket. Ett riktigt intressant ämne men jag känner mig ändå lite stressad då jag har så otroligt mycket att göra denna månaden. Har två tentor att plugga till och två uppsatser att skriva, plus att jag inte gärna vill ge upp träningen och skapandet... har en riktigt bra idé i huvudet på en ny tavla jag vill göra i samma stil som Drenched feelings (som ni kan de i det förra inlägget), fast denna gången kommer det bli en ljusare variant. Det ska bli änglalikt!! 
 
Tänkte jag kunde dela med mig av en tavla jag målade innan sommaren åt en klasskompis. Har inte en superbra bild på den men det får gå ändå :) Känner mig fortfarande väldigt osäker när det gäller att måla/rita kroppar... känner aldrig att jag lyckas få till naturliga hållningar och rätt former. Det är nått jag måste öva mig på...
Har en underbar mamma som fixat ihop ramen åt mig... ska försöka lära mig att snickra ihop dem själv sen så man kan få tavlorna precis som man vill ha dem. 
 
 

ÖVERLYCKLIG!

..... 2012-10-02 @ 09:13:00
 
ÄNTLIGEN! Igår fick jag reda på att boken kommit ut som jag fått äran att göra en cover åt! För er som inte vet så blev jag kontaktad av en kvinna från England under sommaren efter att jag lagt ut några bilder på min Devianrart.com-sida. Hon hade ett eget förlag som var nystartad och letade efter bilder att använda till de böcker som skulle ges ut. 
 
Tyvärr kommer den bara att säljas som e-book (i alla fall än så länge), så får vi se hur försäljningen av boken kommer gå. Nu säljs den på Amazon och även via en liten webshop i England. Så skoj! :)
 
Klicka här om ni vill komma till bokens sida på Amazon...

Hemma i kalla Sverige

..... 2012-10-01 @ 15:00:00
Då var man hemma från Italien. Har haft en underbar resa med ett härligt gäng. Har njutit av solen, ätit italiensk glass och goda pastarätter, snorklat i grottor och studerat alla vackra fiskar som simmar runt i det klara vattnet. Ja,... helt underbart helt enkelt! Kommer komma upp bilder från resan lite längre fram när jag har tid att ladda in dem i datorn :) 
Jag startade från början denna blogg för att dela med mig av mitt skapande, men det har visat sig att jag inte riktigt kunnat hålla mig till ämnet då jag även brinner mycket för fotografi och natur. Så här finner ni alltså en blandning av min vardag, mitt fotograferande, målande och min kärlek till naturen som den biolog jag är.


RSS 2.0