Owl #2

..... 2013-11-21 @ 09:45:50
 
Förra tavlan blev inte som jag tänkt mig. Får se om jag kan rädda den. Istället testade jag på nått nytt, nämligen att måla med ytspädd akryl på papper. Funkade jättebra, men vattenfärger funkar ju absolut bättre för att få den rinnande effekten. Färgen liksom flyter ut med med vattenfärg. Men jag gillade det ändå.

Färgerna åkte fram

..... 2013-11-19 @ 19:57:59
 
En sån härlig känsla det är att sitta och måla. Man har en bild i huvudet på hur man tänkt sig göra, men det blir aldrig exakt som man tänkt sig ändå för under tiden ändrar man sig fram och tillbaks och man råkar göra ett misstag så man tror tavlan är dödsdöms för att sen rätta till det så att det i stället blev ännu bättre än förut. Jag är väldigt nöjd med bakgrunden so far. Jag gillar denna abstrakta, rinniga stilen och av nån anledning blir de alltid väldigt mörka,... så tro de eller ej men denna tavla är faktiskt uppljusad trots att den fortfarande är väldigt mörk. Men som sagt, detta var bara bakgrunden. Nu ska jag våga mig på nästa del och hålla tummarna på att jag inte lyckas göra något misstag som är omöjligt att rädda!

Grå höstdag

..... 2013-11-19 @ 11:29:19
 
Det är ju inte direkt den vackraste höstdagen idag, i alla fall inte här nere i Åhus. Det är grått och tråkigt utanför dörren så jag planerar att sitta inne och gosa med en kopp te och dyka ner i böckerna. Bilden ovan är tagen för två dagar sen under en promenad med hundarna. Älskar de dagar då solen strålar trots att det är lite kyligt i luften. Idag har en canvas åkt in från garaget (jag vet, usch och fy för att ha canvas ute i garaget, men till mitt försvar har jag nyss flyttat hem igen och har inte hunnit få ordning på allt). Men förhoppningsvis ska jag hinna börja på en tavla idag, för jag har verkligen längtat och jag tror jag kan behöva det mitt i allt detta plugg. Så håll utkik :)

Bus i skogen

..... 2013-11-17 @ 13:59:57
 
Gav mig ut i skogen och bara njöt av att solen var framme och att det fanns en gnutta värme i luften. Underbart! 

23 hela vintrar!

..... 2013-11-14 @ 09:48:00
Den traditionella födelsedagsmorgonen hos familjen Andersson.

Slö dag

..... 2013-11-12 @ 22:32:10
 
Denna bild på Eddy får symbolisera min dag. Så många planer jag hade, så lite som blev gjort. Har i alla fall lyckats sätta ihop ett fotoalbum, äntligen! Så nu är hela min tid av studier och studentliv i Halmstad dokumenterat i bilder även i fysiskt format. Helt annan känsla än att kolla igenom mapp efter mapp på datorn. Gonatt allihopa!

Längtar ut.

..... 2013-11-12 @ 11:12:20
 
Längtar ut till skogen. Hade egentligen tänkt slänga på mig jackan o dra ut med hundarna men det är sådär tråkigt, grått och kallt ute så jag får se hur det blir med det. Kanske får jag sån abstinens att jag ger mig ut i alla fall. Det är en av de positiva sakerna med att vara tillbaks i lilla Åhus... jag har så nära till naturen. Och så har jag ju dessutom två hundar här som kan hålla mig sällskap. Lite jobbigt dock när man måste ha dem i koppel och de envisas med att sno in sig runt stativet då man ska fotografera :P 

Vattenriket om hösten

..... 2013-11-11 @ 21:54:27
Tänkte passa på att dela med mig av dessa bilder också. För några veckor sen var jag ute och nördade mig i Vattenriket eftersom jag hade gått och köpt mig en ny kikare (sånt som alla biologer ska ha?). Älskar frosten på kalla höstmornar. Vackra Kristianstad!
 
 
 
 
 

Sval och härlig kväll

..... 2013-11-11 @ 21:03:11
 
För några dagar sedan var jag ute och kollade vad min kära kamera gick för. Blev possitivt överraskad faktiskt. Zoomar man in kan man tydligt se kratrarna på månens yta, så himla fint. 

Planer inför våren

..... 2013-11-09 @ 17:20:00
Sitter med näsan ner i boken och känner doften av mitt chai-te. Idag har varit en av de mest effektiva dagarna på länge och ändå känner jag inte att jag fått tillräcklig gjort. Ord om fragmentering, arter, skog, människa, landskap och utdöende sipprar in i mitt huvud, rörs om och överförs till min lilla c-uppsats.
 
Jag har under veckan suttit och funderat över vad jag vill göra nu till våren. Ett av målen på listan var att jag bestämt mig för att återigen vara med på den årliga konstrundan som hålls här på Österlen under påskveckan. Jag har länge haft idéer i huvudet som jag nu äntligen ska sätta i verket. Detta kommer förhoppningsvis driva mig mer till att ta tag i penslarna. Det handlar ju om prioritering och planering! Hoppas ni vill följa med mig under denna lilla resa! Håll utkik, snart kommer skisserna!
 
 
 

Tisdagspromenad

..... 2013-11-05 @ 16:48:00
Idag har man varit ute och njutit av hösteftermiddagen i skogen tillsammans med hundarna. Passade på att ta med kamera och stativ och trixa lite med inställningarna. Vill verkligen lära mig mer om kameran och hur man får till de dära underbara landskapsbilderna... någon som har tips på en bra fotosida? Här kommer i alla fall en närbild jag blev väldigt nöjd med!
 
 




Jag startade från början denna blogg för att dela med mig av mitt skapande, men det har visat sig att jag inte riktigt kunnat hålla mig till ämnet då jag även brinner mycket för fotografi och natur. Så här finner ni alltså en blandning av min vardag, mitt fotograferande, målande och min kärlek till naturen som den biolog jag är.


RSS 2.0